Beste leden en ouders,

Zoals jullie waarschijnlijk al weten mogen de zwembaden vanaf 11 mei onder voorwaarden weer open.

Dat betekent voor OWSV Ouwerkerk dat we op zondag 17 mei weer mogen trainen in het zwembad en jullie zijn om 9:30 uur van harte welkom.

Dit kan natuurlijk alleen onder strikte voorwaarden van het RIVM, van de zwembaden en van de onderwatersportbond.

Het protocol “verantwoord zwemmen” en het protocol “verantwoord onderwatersport” is hieronder toegevoegd.

De belangrijkste regels (die we allemaal weten, omdat ze altijd en overal gelden):

 • Blijf thuis als je ziek bent
 • Blijf thuis als iemand in jouw gezin koorts heeft en/of benauwdheidsklachten
 • Houd 1,5 meter afstand van iedereen, ook van de trainers. Alleen kinderen tot en met 12 jaar onderling hoeven hier niet op te letten. 

De belangrijkste regels voor in het zwembad:

 • In het zwembad is waar mogelijk een 1-richting looproute ingesteld.
  Deze route is door pijlen en afzetlint aangegeven. Een plattegrond met routing (volg de donker blauwe lijn) is hieronder bijgevoegd.
 • Ga voordat je van huis vertrekt, thuis naar het toilet en was je handen met zeep.
 • Doe thuis je zwemkleding aan onder je gewone kleding. 
  Bij de receptie kun je je schoenen uitdoen en in je eigen tas doen. Bij het saunagebied in het zwembad hoef je dan alleen de ‘overkleding’ uit te trekken en in eigen tas bij je schoenen te stoppen. 
  Na het zwemmen/duiken kan je jezelf omkleden in de kleedhokjes en dan via de pijlen naar de uitgang (achteruitgang bij trap fitness).
  De grote kleedlokalen en de douches zijn niet in gebruik.
 • Gebruik alleen je eigen materiaal (snorkel, duikbril, vinnen, loodgordel) en raak het materiaal van anderen niet aan.
  Het is dus op dit moment niet mogelijk om materiaal van de vereniging te lenen.
 • Gebruik een anti-fog middel in je duikbril, niet in je duikbril spugen.

In het zwembad geldt een maximum van 30 personen, inclusief trainers en toezichthouders. Daarom vragen wij alle ouders en/of begeleiders buiten het zwembadgebied te blijven (wachten).

OWSV Ouwerkerk  heeft een “coronaverantwoordelijke” aangesteld, Ingrid van den Oetelaar. Natuurlijk letten we allemaal op het toepassen van alle regeltjes, maar zij zal tijdens de training extra opletten of we met z’n allen verantwoord bezig zijn.

Daan van der Munnik en John van den Oetelaar zullen op 17 mei beginnen met uitleggen hoe, wat en waar we gaan trainen en al jullie vragen beantwoorden.

Op 17 mei is er geen persluchttraining, over hoe we de persluchttrainingen gaan aanpakken wordt nog nagedacht ivm materiaalgebruik en ontsmetting.

Wij (het bestuur en alle trainers) zijn blij dat we weer in het zwembad mogen trainen en werken hard om alles goed voor te bereiden, maar we kunnen niet zonder jullie medewerking en vragen jullie dan ook om samen met ons de trainingen in deze coronatijd tot een verantwoord succes te maken.

Daarnaast is het bestuur druk bezig om in overleg met het zwembad en de gemeente te bekijken welke mogelijkheden er zijn ivm de gemiste trainingen. Ook over de buitenwatertrainingen in juni en juli, het zeelandkamp in september en de ALV wordt nagedacht. Zodra er meer bekend is, laten we dat natuurlijk zo snel mogelijk weten.

Wij hopen jullie op zondag 17 mei weer allemaal in het zwembad te zien.


Bijlagen:

Categorieën: Mededelingen